Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

tolan

2. 9. 2009 17:53
Autore, předsedo ledasčeho, ale oranžového myšlení

RvRv

0 0
možnosti
P

pavelv2

2. 9. 2009 13:54
Autor je lhář

Cyril Svoboda 13.5.2009 v rozpravě nad návrhem zákona o předčasných volbách:

Pane místopředsedo, já jenom opakuji to, co jsem říkal, když jsme zahájili debatu nad tímto návrhem, že podle mého názoru nemá být podpořen tento návrh, protože tento návrh znamená, že se poslanci a senátoři chovají tak, že si mění pravidla uprostřed hry. Pokud má být rozpuštěna Sněmovna, má být rozpuštěna podle stávajících pravidel, nebo má být rozpuštěna podle obecných pravidel, která pamatují na všechny konkrétní případy. Jakmile přistupujeme k této cestě, znamená to, že se povyšujeme nad ostatní, protože my na rozdíl od jiných si pravidla měnit můžeme. To je jeden důvod.

A druhý důvod politický je také vážný. Podle mého názoru nebyly vyčerpány všechny možnosti řešení krize, která tu je. To není krize ústavní, je to krize politická. A proto znovu opakuji, že já tento návrh nepodporuji a doufám, že se tady najde i více lidí, kteří nepodpoří tento návrh. Děkuji.

0 0
možnosti
DB

Davča B.

2. 9. 2009 14:25
Re: Autor je lhář

Autor "jen" nevěděl, o čem píše. U profesionálního politika ostudné. Hloupé. Ale bohužel ne lhaní (lhát znamená záměrně neříkat pravdu, tzn. znát podstatu věci - a to tento pán nezná:)).

0 0
možnosti
F

free99

2. 9. 2009 13:54
Vypadá to na velkou koalici, děs !

Včerejší pořad Otázek spíše ukázel, že bude velká koalice ODS a  ČSSD a ti dohromady rozkradou co ještě zůstalo. Je třeba volit malé strany, KDU také :-) R^

0 0
možnosti
SJ

strejda josef

2. 9. 2009 12:38
Přesně ty názory, jaké prezentujete Vy,

dostávají ČR do situace, že v žebříčcích zemí, kde je uplatňován zákon se dostáváme na nejnižší příčky. Vždyť jak se říká,  zákon světí prostředky. A když již to dokonce jednou prošlo, tak jaképak dodržování ústavy. A s těmi, co se proti tomu postaví, je třeba řádně zatočit. Vždyť kdo nejde s námi jde proti nám a co je dobré pro politiky, musí být dobré i pro ostatní. A takové rozvraceče jako je Ústavní soud tady trpět nebudem. Když neumí rozhodnout tak jak chceme, tak pryč s ním.  Také je přeci potřeba rozlišovat kdo ten podnět podal. Takový nýmand jako je Melčák to jistě udělal jen ze zištných důvodů. To musí být každému jasné. A ten hlupák Svoboda má dokonce i vlastní názor. Tady již přestává všechn sranda. Je třeba jít za prezidentem a společně a nerozdílně a samozřejmně státotvorně je třeba se této zvůli postavit a když to bude nutné tak i jeho rozhodnutí nerespektovat. Tím se naše světová prestiž zvedne a v hodnocení právních států se jistě dostaneme alespoň na úroveň Lybie.

0 0
možnosti
DB

Davča B.

2. 9. 2009 12:20
Zajímavé, jak si někteří nevidí na špičku nosu..

 ad a) ÚS meritorně nerozhodl. "Pouze" odložil vykonatelnost. Jestliže norma, byť nejvyšší právní síly, obchází ducha Ústavy a vůli ústavodárce, pak je to přímo jeho povinností! Tento legislativní paskvil zakládá nebezpečný precedens do budoucna, neboť patová situace v naší kotlině bude po každých volbách. Ono to ani jinak s polarizací naší scény jinak nejde.

 Je zarážející, že profesionální politik s 2 tituly nemá ani tušení, jak se jmenuje šéf strany, která do vývoje naší země v posledních letech tak zasáhla (dle mého mínění silně negativně).

 ad b) Zajímavé, že nikoho nezajímá názor právníků a odborníků z brněnské právnické fakulty. Přitom právě tady působí nemálo členů Ústavního soudu. Sám prof. Hollander se vyjádřil v jednom rozhovoru, že sleduje názory kolegů z fakulty a nechá se jimi inspirovat. A právě prof. Hollander bude mít na výsledku, ať už bude jakýkoliv, lví podíl.EU

0 0
možnosti
M

Míra2

2. 9. 2009 12:30
Re: Zajímavé, jak si někteří nevidí na špičku nosu..

"Profesionální politik" už na té své fotce působí jako plamenný komsomolec z 50.let, natož když pak začne chrlit svá moudra...Rv

0 0
možnosti
JN

chachris

2. 9. 2009 12:17
Hmmm ...

Koukám, že soudruzi z ČSSD si viníka najdou vždy a rychle ... :-/

0 0
možnosti
M

mpoche

2. 9. 2009 12:30
Re: Hmmm ...

Nikoho ze současné situace neobviňuji. Pouze komentuji jednání Cyrila Svobody.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

2. 9. 2009 12:16
Jo a další "perla"

Předčasné volby se "neruší", pouze dojde ke změně termínu předčasných voleb. Budou prostě později. :-P

0 0
možnosti
OL

Ondatroň lesní

2. 9. 2009 12:18
Re: Jo a další "perla"

každopádně to bude takové Jyrkovo morální vítězství

;-D;-D

0 0
možnosti
OL

Ondatroň lesní

2. 9. 2009 12:14
se nedivím, že Puchejřova čeládka panikaří,

von totiž už Soukup nemusí příště přispět na kampaň Zubovové

;-DRv

0 0
možnosti
M

mpoche

2. 9. 2009 12:21
Re: se nedivím, že Puchejřova čeládka panikaří,

ČSSD není stranou, která by si už na současnou kampaň musela půjčovat peníze. Narozdíl např. od KDU-ČSL nebo ODS. Naše kampaň není založena na drahých efektech, ale na setkávání s občany.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

2. 9. 2009 11:53
ehm

Včera Ústavní soud (plénum) nic nerozhodl, žádný nález nevydal, ke stážnosti navrhovatele se nevyjádřil.

Dále nečtu, protože to nemá smysl. Když začnete přebreptem "hodinky nebo holinky, to je jedno a to samé", tak se nedivte, že nemám chuť ztrácet čas čtením. Adieu !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.