Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

pralinka_rumova

30. 9. 2009 16:03
Jen aby se města nedivila,

že je pojišťovny nepojistí nebo nebudou chtít plnit. On totiž pojištěný má povinnost dělat vše pro to, aby zabránil pojistné události (tj. snažit se tu kalamitu odvrátit úklidem). A pokud se stane podruhé a posté, už to nemusí vyhodnotit jako pojistnou událost, ale zanedbání povinností pojištěného...

0 0
možnosti
P9

pavel 99

30. 9. 2009 15:56
Ne žebyste neměl pravdu,

nicméně jako zástupce ČSSD byste mohl tu "úctu k zákonům" natrénovat na úrovni krajů - viz. zvýhodňování některých zdrav. zařízení z veřejných zdrojů.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

30. 9. 2009 13:11
Žádný zákon neukládá povinnost uklízet chodníky.

A žádný zákon to neukládal ani před poslední novelou silničního zákona.

Pouze bylo stanoveno, že majitel nemovitosti odpovídá za škodu, kterou utrpí někdo jiný na chodníku vedle jeho nemovitosti. Novela nastolila pořádek - každý si zodpovídá za své, ne za cizí. Město si zodpovídá za stav svých nemovitostí včetně chodníků, soukromý vlastník si také zodpovídá za stav svých nemovitostí včetně chodníků.

Neustálé uklízení chodníků je hloupost - lidé pak spoléhají na to, že chodníky jsou čisté, a snadno upadnou a zraní se. Na neuklizeném chodníku s tím nikdo nepočítá a každý jde opatrně a tak se nikomu nic nestane.

0 0
možnosti
G

gumidos

30. 9. 2009 12:20
Máte naprosto mylné představy

zvýšením limitu plnění z 5 na 50 mil. Kč nezíská žádný případný poškozený zvýšené odškodnění. Slouží to pouze k tomu, že bude moci být uspokojen zvýšený počet poškozených (což lze předpokládat, jestli se vážně nebude uklízet). Výše "odškodného" - tedy poskytnuté náhrady za způsobenou škodu se počítá troškuá jinak - tedy bolestné, případně doba léčení, poškozené věci a ušlý zisk apod.. Jeví se mi jako krapet ostuda, že to nenastudujete, než to pustíte do světa.

0 0
možnosti
M

mpoche

30. 9. 2009 12:23
Re: Máte naprosto mylné představy

Děkuji za upozornění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.