Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

hyzik

8. 10. 2009 16:38
jen dotaz

Dělal jste v životě něco jiného, než studoval za peníze rodičů a pak jen úředničil a bafuňařil ve funkcích? Pokud ne, tak by vám to možná prospělo, to by jste potom možná nerozhazoval z cizíh daní. Není totiž investice jako investice a není každý hospodář dobrý hospodář. ČSSD rozhodně nepatří k těm dobrým. 

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

8. 10. 2009 12:43
Státní dluh - může být

ale musí se smysluplně využít. Dluh SR v době krize je vlastně řešením krize, ale musí se investovat např. do výstavby infrastruktury, do které by se stejně muselo investovat, sníží to nezaměstnanost a část vložených prostředků se opět vrátí na daních. Ale použít vypůjčené peníze na to, aby se rozdali důchodcům, kteří krizí nejsou postiženi nebo zvyšovat podpory nezaměstnaným je čirá zhovadilost nebo se to dá nazvat podplácením hloupých voličů. Každý dluh, pokud neustále roste, se jednoho dne dostane do stavu, kdy dlužník už není schopen splácet ani narůstající úroky. To je bod zlomu a znamená, že dlužník už jde do háje a neodvratně následuje krach.

A k těm ekonomům, všichni ekonomové, kteří rozumí svému oboru vám potvrdí to, co podle vás říkají pravicoví ekonomové. To jen pár sociálních šílenců tvrdí něco jiného.

A ty dluhy budou muset splatit naše děti, i když tvrdíte něco jiného. Třeba jen tím, že budou platit daně a stát jim za to nebude poskytovat potřebné služby.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

8. 10. 2009 11:26
Pane,

mne vůbec neděsí výše státního dluhu ČR. Mne děsí tempo vývoje. Když už se tu oháníte Západní Evropou, tak můžete kromě A říci i B. Západní Evropa je jinde než ČR. Jinde ve vyspělosti infrastruktury, vzdělanosti, AKUMULACE KAPITÁLU A VÝKONNOSTI EKONOMIKY.

Proto se těšit vědomím, že celkový dluh ČR je ve srovnání ze záp. Evropou malý, je zcestné. Víte, pokud se zeptáte jakéhokoliv nezávislého ekonoma (i J. Švejnara), těžko pochválí vývoj českého státního dluhu. A že ekonomům nevěříte? Tak si věřte amatérům z MDA, ale realita bude jinde.

0 0
možnosti
JN

madqwert

8. 10. 2009 11:37
Re: Pane,

jen dodam, jak to tempo vypada:

2003: 30,1% HDP

2007: 28,9% HDP

2009: 35% HDP

podekujme opilemu chemikovi kalouskovi Rv;-D

0 0
možnosti
RP

Rudolf Polanecký

8. 10. 2009 10:59
A co je podle vás investicí?

Podpora infrastruktury nrbo šrotovné?

Podpora zaměstnanosti nebo navýšení sociálních dávek?

Investice do vzdělání nebo třinácté důchody?

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

8. 10. 2009 12:44
Re: A co je podle vás investicí?

R^

0 0
možnosti
JN

Wrunx

8. 10. 2009 10:46
Ouvej...

Jak můžete napsat že žádný člověk nebude muset sahnout do kapsy pro ony dlužné tisíce? Z koho teda stát chce ty dluhy vydřít? Jasně že to zaplatí všichni výdělečně činní obyvatelé! A váše slova "ano bude platit daně - ty by ale platil ať tu státní dluh je či ne " je tak krátkozraký že škoda slov... víte, on je přece jen maličký rozdíl platit malé, nebo velké, nebo zoufalé daně!

0 0
možnosti
ČP

nemorose

8. 10. 2009 10:26
Vážený pane,

já se, naštěstí pro Vás, ve svém podnikání řídím selským rozumem, takže pracuji poctivě, hospodárně, splácím své úvěry a platím daně, které Vy a Vám podobní neúčelně utratíte. Váš článek je ukázkou Vašeho myšlení, kdy nejste nikomu a za nic odpovědný. Kdybyste byl trochu schopnější, určitě byste nedělal to, co děláte nyní. Užívejte si i nadále mých daní a snažte se dělat i něco pro mne, řadového občana. Předem děkuji. 

0 0
možnosti
M

mpoche

8. 10. 2009 10:31
Re: Vážený pane,

Rád bych podpořil zlepšování infrastruktury a vzdělanosti českých občanů, jejich zručnosti. Předpokládám, že takové věci mohou vám, jako podnikateli, pomoci.

0 0
možnosti
JP

MoMo1000

8. 10. 2009 10:25
No potěš koště...

Nevím no, celkový dluh máme z těch stránek 26,8 % HDP (Maďarsko 68,6 % HDP) na rok 2008. Nejsem si jist, jestli je možné dluhy lehce sčítat, ale řekněme, že ano (když ne, tak je to odhad s nějakou chybou), pak pokud letos budeme mít dluh cca 5,5 % HDP a příští rok taktéž, tak za dva roky jsme na dluhu cca 37 % HDP... To už je kapánek velký nárůst, ne? Další dva roky stejně a je to 50 % HDP... Nejsem teda ekonom a dívám se na věc laickým pohledem své peněženky. Ano, někdy je dobré investovat a půjčit si (zadlužit se), na druhou stranu, když nemám na kontě víc jak 200 Kč a do výplaty daleko, tak asi nepůjdu do restaurace na šampaňské... A pokud si v takovém stavu půjčím peníze, tak tam rovněž nepůjdu, protože je budu muset splatit... No a když nebudu platit dluhy, tak se stane co? Přijde exekutor a místo bytu budu bydlet v telefonní budce... Z toho mám obavy...

0 0
možnosti
M

mpoche

8. 10. 2009 10:29
Re: No potěš koště...

Letošní schodek je způsoben z velké části poklesem ekonomiky a opatřeními vlády ODS, která snížila daně bohatým. Máte pravdu, že přes 5,5% je dlouhodobě neudržitelné. Proto je důležité, aby tyto peníze byly investovány do podpory ekonomiky ČR. Chtěl jsem jen poukázat na fakt, že ve srovnání v Evropě rozhodně nejsme černým koněm v oblasti státních financí.

0 0
možnosti
KA

krabi

8. 10. 2009 10:24
půjčovat se má jen na investice, ne na prožrání

socanské dluhy jsou stylu - urvi co můžeš a prožer ! to se nám to žije, když nám lidi půjčujou ! a dluhy "my" platit nebudeme - s tím jděte socani do háje;-€

0 0
možnosti
M

mpoche

8. 10. 2009 10:26
Re: půjčovat se má jen na investice, ne na prožrání

Děkuji za váš názor: "půjčovat se má jen na investice, ne na prožrání" Máte pravdu. Přečtete-li si článek, zcela spolu souhlasíme.

0 0
možnosti
JN

madqwert

8. 10. 2009 10:16
schodek bude 250 miliard!!!

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=649534

janota a kalousek by meli okamzite skoncit! ;-D

0 0
možnosti
KA

krabi

8. 10. 2009 10:25
Re: schodek bude 250 miliard!!!

především by měli skončit ty socanské zákony, které přikazují živit socanské parazitní voliče, ty jeden demagogu Rv

0 0
možnosti
MB

MychalB

8. 10. 2009 10:12
Jsem sice laik, ne ekonom,

ale tvrzení, že splácení státního dluhu je dlouhodobý proces který každého jednoho z nás ovlivní jen málo mi přijde poněkud optimistické vzhledem k tomu že jen splátka úvěru činí cca třetinu naplánovaného deficitu pro příští rok :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.