Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

8. 4. 2010 10:23
Jinými slovy

jste strašně rozčílen představou, kteří voliči by nešli volit, když by to nebylo "zadarmo" (ono to zadarmo není). Kteří voliči by nešli zvolit tu správnou stranu, když by do vysoké mateřské a rodičovské, do krásného lenošení s plně placenou nemocenskou a hned od prvního dne a do ostatních slibovaných krás měli něco investovat. To vás vylekalo. Moc.

Ubezpečuji vás, že majitel pivovar samozřejmě ví, že takový stav nenastane. Byla to od něj pouze ilustrace slabiny "rovného a svobodného /ne ve všem přímého/" demokratického hlasování. Hrůzu těch, kdo na voliče, neochotné jen trochu uvažovat sázejí, svým blokem jasně ukazujete.

Můžete si o jmenovaných (a dalších) politicích myslet co chcete. Ale co potřebuje ekonomika tohoto státu (a tedy my všichni) vědí velmi dobře.  Jenže někteří sází výhradně na ty, kteří věří v "oběd zadarmo", mnoho další s nimi musí počítat.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

8. 4. 2010 3:21
volebni pravo za pozitivni platebni bilanci

Neplatis tento stat? Tak nerozhoduj o tom, co dela s penezi druhych. Jednoduche a prakticke.

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 4. 2010 21:18
To není nic nového

Podobné volání po omezení demokracie a po znovuzavedení nerovnosti občanských práv, to je mezi pravičáky oblíbené téma. Už zde o tom psala spousta blogerů. Je to logický důsledek pravicových ideologií.

Pokud bychom opravdu k poplatkům přistoupili, jak při volbách tak ve zdravotnictví, měla by se jejich výše odvíjet od majetku dotyčného voliče. Někdo by zaplatil 30Kč, někdo 300 tisíc. Ale stejně by to nevylučovalo politickou korupci, vždyť na státních zakázkách se dá vydělat daleko lépe, než na sociálních dávkách.

  

0 0
možnosti
VB

velky bratr

8. 4. 2010 3:27
Re: To není nic nového

To je dost zvlastni hlod. Pravice (ktera uz se sto let neprovozuje) stavi na piedestal vlastni odpovednost a vlastnicke pravo. Pokud statu odevzdavam pulku sveho vydelku (pripad kopace s minimalni mzdou, vyssi skupiny plati vic), tak bych mel mit pravo rozhodovat o tom, co se s penezi deje. Pokud o tom rozhoduji jini, kteri nic do kasy nevkladaji (ale berou), tak lze dane povazovat za kradez a stat pojmenovat mafie - obe si vynucuje poplatky a poskytuje nechtene sluzby jako kompenzaci.

Omezovani volebniho prava na zaklade cehokoliv jineho je levicovy napad, fasismus, korporativismus, merkantilismus jsou proste levicove ideologie omezujici svodoby obyvatel podobne jako komunismus, jen to ma jine ekonomicke pochody.

Napad pane Bernadra povazuju za divny a snadno zneuzitelny, pozitivni platebni bilance je snadno prokazatelna a zneuzitelna prakticky neni - makat vam stat jentak nezakaze.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 4. 2010 17:45
a co ještě jinak

Neboli, politici se přece ucházejí o post ve státní správě, a rozhodují o tom občané.takže pěkně jako v  konkurzu na státní zakázku.

Každý kandidát by musel předem zveřejnit, kolik by za svojí "službu vlasti" požadoval, včetně náhrad.Někdo bych chtěl 150 000/měs,někdo by to vzal za 70 000,někdo třeba za 30 000. Někdo by to stihnul vedle své práce a vzal to jako čestnou funkci zadarmo.Voliči by porovnali očekávanou kvalitu a cenu, a vybrali si.

A nebo by  museli kandidáti přednést svoje plány o státním rozpočtu. Někdo by navrhnul 3% deficit, někdo vyrovnaný, někdo 3-5% přebytek, který by okamžitě saturoval státní dluh.Pochopitelně, nikoliv jako volební slib, ale jako závaznou smlouvu uzavřenou s občany. takže, pokud by jí nesplnil,.. no  dejme tomu velká politická strana by na splácení rozdílu mít mohla...

Jenže, takové ryze kapitalistické řešení dle zdravého rozumu ani pan Bernard nenavrhuje. To by se mu  jeho známí politici, co prý "nabízejí skutečná řešení" asi poděkovali

0 0
možnosti
RH

Kruton

7. 4. 2010 16:33
Volební právo

je strašně široké a je dneska mezi politology známo, že čím větší procento lidí přijde k volbám, tím více mezi nimi bude lidí, kteří rozumí politice jako šimpanz kvantové mechanice a tím pochopitelně je rozhodnutí nekvalifikovanější a tím získávají výhodu populistické strany. Bohužel má dnes stejné právo rozhodovat špičkový neurochirurg, který zachránil mnoho lidských životů jako narkoman, který v životě neudělal nic pro jiné ani pro stát. Jakékoli řešení by bylo dobré. Žádná seriozní strana by neměla stát o voliče, kteří se pouze nechají opít slibem a místo prosperity země a jejich obyvatel preferují pár stokorun navíc!! Rv

0 0
možnosti
LH

acvil

7. 4. 2010 17:39
Re: Volební právo

R^R^R^

0 0
možnosti
LH

acvil

7. 4. 2010 16:10
...není potřeba platit žádný poplatek...

...stačilo by, kdyby volební právo měl jen ten, kdo platí daně...:-)

0 0
možnosti
BH

BoboHml

7. 4. 2010 16:17
Re: ...není potřeba platit žádný poplatek...

No nevím,mně to příjde jako klišé.

Znám dost lidí a myslím si,že většina nezaměstnaných pracovala.Proč by měl přijít o právo volit,někdo kdo pracoval většinu svého života a je bez práce?

Co vysokoškoláci,kteří studují?:-/

0 0
možnosti
BH

BoboHml

7. 4. 2010 14:43
Kdyby to napsal někdo nezávislý,neměl

bych problém.Nepovažuji také p.Béma,p.Jančíka,p.Langera za schopné,ale všeho schopné pro sebe.

Vzhledem k tomu,že jste politik ČSSD tak mi to připadá,že se jen snažíte poukázat na bordel u sousea(ODS),aby se tak nějak zapomělo na ten váš.

TaktoRv

0 0
možnosti
BH

BoboHml

7. 4. 2010 14:44
Re: Kdyby to napsal někdo nezávislý,neměl

u souseda

0 0
možnosti
M

mmmm1

7. 4. 2010 14:36
jo...

Chápu, že se Vám názor pana Bernanrda zdá absurdní, protože Vám by rapidně ubylo 30 korunových vyžírků.... je zají mavé porovnávat  kolik jste vydali v jednotlivých krajích na poplatky -dopravné do škol atd. a kolik chybí na opravu silnic... takže jsem rád, že moje babička ušetřila 30 Kč a já urval nápravu za 15000,--Kč.

Pak je paráda pozorovat Vaší  demagogii , Kdy Ráth poplatky navrhnul jako 1. Součková je spláchla ze stolu a vy na nich postavíte volby....(populismus jako Brno).

Jinak taky nejsem nadšením bez sebe, že už musím platit všude....když na horní palubě pořád žerete medvědy.  Jen jsem zvědav kdy se z té opice všichni proberete.

Opencard: že oní nikdo neslyšel celou dobu, až teď před volbama ...pane zastupiteli...Cyril Svoboda už ohledně té karty prokecal 2. debaty Václava Moravce...příště bych ho vyhodil ze studia  na jeho místě VM... jen kecá do komise nechce...je Vás dost Všech ČSSD,KDÚ i ODS atd. 

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

7. 4. 2010 14:35
tak ...

tak "kvalitni kandidati se zdravym rozumem" ... nu, nic ve zlem, ale to se pomerne zasadne vylucuje s vasim clenstvim v cssd, nebot, pri vsi ucte, zrovna v teto strane (a tim nerikam, ze v ods je tomu nejak jinak) takoveto krucialni podminky nesplnuje nikdo ... tedy pokud nehodlame povazovat za "kvalitni kandidaty se zdravym rozumem" individua typu paroubek, rath nebo skromach.

0 0
možnosti
F

faceman

7. 4. 2010 14:16
Jinými slovy , hlavně vy v ČSSD

vytváříte pomlouvačnou kampaň na své politické protivníky. Každý uživatel netu  se může sám přesvědčit , kde tito exponenti ČSSD všude píšou v duchu pomluvit  a pošpinit.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.