Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

5. 10. 2010 20:19
tak se dozvidam ze papalasove jsou doopravdy

psychiatri, ale asi z budoucna ci cizi planety, ti dnesni s tim neumi nic delat. Chtit to resit politicky je jako resit hemoroidy, schizofrenii ci rakovinu politikou.

Lide zavisli, alkoholici ci bezdomovci existovali za feudalismu, kapitalismu, sociallismu, za narodniho socialismu byvali popravovani, za taticka Stalina tez, pak je posilali do lochu, pak na lecebnu, kde si nekteri vzali zivot, dnes zase  na ulici, a co s tim ma proboha politica co delat?

Mam chripku, co autore racite navrhnout? Jit na partajni schuzi!

Kristaboha, co je to za ........;-O slataninu? 8-o8-o

0 0
možnosti
H

H0PE

5. 10. 2010 14:28
Je

to jako s holubama. Dokud se budou krmit, tak se budou množit.

0 0
možnosti
FF

fioman

5. 10. 2010 13:27
Pane Poche!

Jak konkrétně chcete "pracovat" kupříkladu s opilým bezdomovcem v metru či v tramvaji, který evidentně jede bez jízdenky a zabírá tak místa k sezení svým spoluobčanům, kteří jedou unaveni ze zaměstnání, rádi by si sedli, ale nemohou, protože jim tito asociálové zabírají místa? Můžete mi to sdělit, prosím? Já sám se živím poctivou a nelehkou prací (jsem právník) a díky svým příjmům naštěstí nemusím využívat služeb MHD. Co však mají dělat ty statisíce ostatních, kteří jsou nuceni MHD využívat a denně se s těmito asociály setkávají? Jakou konkrétní radu pro ně máte, prosím? S pozdravem Filip Fuchs, bloger. :-) 

0 0
možnosti
A

APEG

5. 10. 2010 14:16
Re: Pane Poche!

Ale fuj pane Fuchsi!! My co jezdíme MHD přece rádi přenecháme svá místa unaveným bezdomovcům. To je to nejmenší, co pro ně můžeme udělat. Víte, ono takové vybírání popelnic, nebo popíjení vína s kámošema před obchodním domem dá taky pořádně zabrat. Bezdomovec musí být taky po celodenní dřině urvanej jako pes. Neřku-li jak mají někteří otlačená kolena ze žebrání.

Pokud bezdomovec vydává nelibý odér, je nejlepší vzít ho sebou domů, půjčit mu svoje mýdlo a ručník, udělat mu k večeři kohouta na víně, za jeho hadry mu nabídnout výměnnou značkovou soupravu Adidas, třeba i tu od ťamanů, v rámci nezištně pomoci rozbalit karimatku a přenechat mu svojí postel a vážně mu pohovořit do duše o tom, že by měl být platným občanem této společnosti, aby mohl přispívat radostně na jiné asociály.

0 0
možnosti
PH

petrph

5. 10. 2010 13:04
že se ptám

Jaký vlastně je a bude onen rozdíl mezi nízkoprahovými centry v zahraničí a oněmi "pseudointernačních tábory" u nás. Hádám že žádný, v obou dostane bezdomovec trochu jídla a bude tam moci přespat. Držet ho tam nikdo nebude.

Snad pouze je to argument pro policistu, aby tomu bezdomovci někde na hlavní třídě řekl, tady sedět a žebrat nemůžete, jestli nemáte nic jinýho tak v ulici U spalovny (nebo někde jinde) je ubytovna, tam se o Vás postarají...V čom je problém???:-/

0 0
možnosti

zijutady

5. 10. 2010 12:48
kdyby se tyto vyhozené peníze

radši investovaly do dětí, resp. školek, dětských center, sportovních kroužků (i pro nevrcholové sportovce), škol a zlepšení úrovně výuky jazyků (na ZŠ a SŠ), bylo by líp. Nebo levné bydlení pro lidi v nouzi (sotvazletilé matky, oběti domácího násilí, děti odcházející z dětských domovů do života), aby na té ulici neskončili, než se zmátoří k samostatnosti. Než podporovat fetující trosky a ztracené existence je lepší preventivně podporovat to, aby vůbec nevznikaly. Mimochodem podívejte se na složení státního rozpočtu, kolik institucí a ministerstev tam má  kolonku "pro feťáky" a kolik peněz to celkem obnáší. Udělá se vám špatně.

0 0
možnosti
S

Smrť

5. 10. 2010 13:46
Re: kdyby se tyto vyhozené peníze

R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

5. 10. 2010 12:26
socany nemusím a nikdy je volit nebudu

ale za článek jsem se zaťatými zuby karmu dal....zní totiž relativně rozumně....a s bezdomovci, narkomany i alkoholiky je opravdu rozumnější pracovat než nepracovat. Otázkou zůstává, jestli jsou či budou prostředky vynakládány účelně a efektivně.

0 0
možnosti
LPB1

Lumpíí po banánu 1

5. 10. 2010 12:30
Re: socany nemusím a nikdy je volit nebudu

veškerá pomoc je účelná jen tehdy, pokud se zmínění opravdu chtějí léčit a změnit. Jinak jsou to vyhozené prachy

0 0
možnosti
LPB1

Lumpíí po banánu 1

5. 10. 2010 12:23
ten plakát je geniální!

http://www.denik.cz/z_domova/romove-dejte-nam-vodu-a-byty20101003.html

taky asi budou chudáci brzy bez domova ...

0 0
možnosti
A

AAA2

5. 10. 2010 12:15
A jakym zpusobem

bude socialni demokracie chranit obycejne lidi pred obtezovanim ze strany techto "slabsich", at uz se jedna o vonavou spolecnost v MHD ci znecistovani verejnych prostranstvi az po mnohdy agresivni zebrani?

0 0
možnosti
JD

pedr64

5. 10. 2010 12:07
pomáhat z veřejných prostředků

ano, ale jen těm, kteří se do problému dostali nezaviněnně. A mezi ně narkomani nebo alkoholici rozhodně nepatří

0 0
možnosti
JM

janacz

5. 10. 2010 12:06
Vlastní volba?

Nenapadlo vás, že někomu to vyhovuje a pomoc odmítá? Já znám takových případů větší počet, protože s nimi pracuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.