Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaatchan

8. 9. 2011 13:00
Vytržení z kontextu

To, že budu hrdá na svoje kořeny, neznamená, že nejsem pro to, aby byla společnost multikulturní. Když odejdu někam jinam, stejně budu Češkou, ačkoliv budu muset respektovat zákony státu, do kterého se vydám. A to se tady NEDĚJE! Proti slušným, zákon respektujícím a jako já daně platícím lidem nemám nejmenší výhrady.

Nejsem si jista, čím nám nebo jakémukoliv jinému státu pomůže, když budeme s otevřenou náručí vítat existence, které zneužívají zdejší sociální systém.

A jako člověk, žijící blízko Rumburka a ještě blíže Nového Boru Vám můžu říct, že se opravdu bojíme domáhat svých práv, protože nás (nejen) média ihned kamenují jako xenofoby a rasisty... Možná jsem už dokonce převzala toto označení za vlastní, protože se mi opravdu nelíbí, jak jedna skupina obyvatel neustále křičí. Je zajímavé, jak se tu mají špatně celá ta staletí, kdy tu žijí a jiná komunita, která je tu teprve druhou generaci, je začleněná vcelku bez potíží, bez toho, že by přišli o svou kulturu.

0 0
možnosti
FH

Bouše

8. 9. 2011 8:50
Pokud nebudeme tento blog považovat za pozvánku

pro jedno konkrétní nepřizpůsobivé etnikum, hrnoucí se  nám z Rumunska či ze Slovenska, lze s ním vcelku souhlasit. Heslo "Čechy Čechům" je skutečně  š o v i n i s t i c k é. Jak ho asi mohou vnímat národnostní menšiny, žijící dlouhodbě na našem území? Například polská menšina na Těšínsku, nebo slovenská menšina, která zde zůstala po rozdělení Československa ? 

 

Stejně jako každý jiný "normální" občan jsem znechucen tím, co se dnes děje (nejen) na severu Čech. Pokud jsem však trochu soudný, musím uznat, že heslo "Čechy Čechům" tento problém neřeší. Možná jeho naplněním docílíme toho, že z našeho území zmizí  n e z v a n í  přistěhovalci z posledních dvaceti let, ale rozhodně nedosáhneme stejné situace, jako za poválečného odsunu Němců, kdy zde prakticky přestala existovat (tehdy nežádoucí) početná německá menšina. A to z toho prostého důvodu, že dnešní nežádoucí menšinu, žijící dlouhodobě na našem území, není kam vystěhovat, i kdyby k tomu nakrásně nahrála politická situace.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

8. 9. 2011 9:50
Re: Pokud nebudeme tento blog považovat za pozvánku

... opravdu je to heslo kořenem všeho zla? ... jde jen o účelově vyhmátnutou marginálii, která má na posledních událostech asi takový podíl jako těch patnáct nácků mezi patnácti sty demonstranty, ale je mediálně hojně využívaná na odvedení pozornosti od jádra problému... okamura se jen pozastavuje nad tím, jak je možné, že kdo ho vysloví, je rázem označován za rasistu a nácka... čech je i vietnamec, který přijal naše občanství a dodržuje pravidla s tím spojená a čerpá výhody s tím spojené, tak v čem je problém? ... není to jen v těch pravidlech?

1 0
možnosti
VN

Vladimír Novotný

8. 9. 2011 7:49
Paane blogere,

spletl jste si server.Tady není Romea !!!!

2 0
možnosti
C

Cynyc_

8. 9. 2011 8:20
Re: Paane blogere,

To jste se spíše spletl Vy. V celém článku se slovní základ "rom" vůbec nevyskytuje.

0 0
možnosti
H

habit-.!..

7. 9. 2011 18:21
... to jsem zvědavý, jak dlouho tu ten agitpropčík vydrží...

... obvykle to sociálně demokratičtí blogeři po dvou článcích vzdali, protože jim nikdo neřekl, že tady umí lidi i číst...

... ctěný autore, to, že vy vzhlížíte s nadějí k Socialistické Internacionále zatím ještě neznamená, že tam musejí vzhlížet všichni - možná až to vezmete vy a vaši soudruzi z EU řádně do ruky, bude Internacionála zase povinná... ale dokud ještě můžeme i hymnu, tak ji prostě budeme mít radši, protože ta nikdy povinná nebyla...:-/Rv

3 0
možnosti
C

Cynyc_

8. 9. 2011 7:45
Re: ... to jsem zvědavý, jak dlouho tu ten agitpropčík vydrží...

Že tu lidé umějí číst? No jsou-li tu populární populisté jako pan Matějka, asi to s tou gramotností nebude zas tak žhavé. Je to vidět i na Vás, protože autorovi, který kritizuje národovectví, hned přisuzujete vzhlížení k Socialistické internacionále, ačkoli stejný názor mají třeba liberálové a vlastně každý kromě konzervativců. A co znamená, že naše hymna nebyla povinná? Vy jste si ji snad mohl vybrat? Nebo snad nemusíte stát v pozoru, je-li veřejně reprodukována?

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

7. 9. 2011 17:03
Připomínáte mi Rudé právo

Já jsem dobu, kdy vše bylo jasné a kdy všude byl samý pokrok, kupředu levá, zpátky ni krok, ještě zažil. Najednou se "kola dějin" tak nějak otočila doprava a jeli jsme opačným směrem, zvítězily síly reakce, revizionisté a rozvraceči. Jste ještě mladý, takže to možná zažijete zas.

2 0
možnosti
C

carolusI

7. 9. 2011 16:14
Pan Okamura mluví pravdu

a to někteří kulturně obohacení nemohou strávit. Obzvlášť pijavice přisáté na státní rozpočet.

2 0
možnosti
ZK

SID09

7. 9. 2011 16:34
Re: Pan Okamura mluví pravdu

!!R^

1 0
možnosti
M

muchalapha

7. 9. 2011 16:01
uznani

Vazeny pane Okamuro,nevadi,ze jste jen polovicni Japonec ale je videt ze jste v dnesnim Cesku slusny a moralni

clovek,coz obavam se neni v teto zemi zvykem.Je tezke usmernovat zlodejske agentury ktere se vice a vice mnozi

I ritiri Busido a Kamikadze v neco verili i kdyz pomilene.Dnesni cesi neveri v nic jenom v mamon a je to videt

mozna se to po nekolika valkach za 50 let zmeni. Sayonara.

0 0
možnosti
D

Draggo

7. 9. 2011 15:14
takjestli vase deti

maji v budoucnosti v umyslu krast jako prazsti radni, tak jim ty kufry zabalte.:-P

2 0
možnosti
ZK

SID09

7. 9. 2011 15:12
Styďte se

Předvedl jste pouze bezduchý slovní průjem. Nejhorší je to, že taková individua jako jste vy, jsou placena státem z našich daní.  Nejvyšší čas, abyste vypadl do privíátní sféry a předvedl, že se umíte uživit sám a ne jen mlácením prázdné slámy.

Na rozdíl od vás Okamura něco dokázal - a tomu nesáháte ani po kotníky a můžete se na něj pouze z dálky uctivě dívat.  :-P!!

4 0
možnosti
C

Cynyc_

7. 9. 2011 15:16
Re: Styďte se

Co dokázal? Vybudovat menší firmu a za každou cenu se neustále zviditelňovat. A kvůli tomu je vyjmut z kritiky? Ale no tak.

0 0
možnosti
JC

taťulda

7. 9. 2011 15:03
Nadpisej jste zaujal,

zbytek je bezduchá slovní exhibice. Snad to ze zdejších reakci pochopíte. Víc k tomu není co dodat - bylo již řečeno.

2 0
možnosti
C

Cynyc_

7. 9. 2011 15:21
Re: Nadpisej jste zaujal,

Spojení "bezduchá slovní exhibice" tu s oblibou používají ti, kdo nemají protiargumenty, vůči těm, kteří je výrazně stylisticky převyšují.

0 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.