Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Svým způsobem má autor pravdu, že bychom se k uprchlíkům neměli otáčet zády.

Kdo se totiž chce bránit, ten musí k protistraně být otečený čelem. Zády se k protistraně otáčí jedině ten, kdo prchá z bojiště, tedy ten, kdo vyklízí své pozice.

A protože já nechci, aby Evropa vyklízela své pozice, tak otevřeně říkám, že pan Poche má pravdu a že zády bychom se otáčet k uprchlíkům neměli.

Zůstaňme k nim otočení čelem a v této pozici jim vzdorujme!

23 0
možnosti
AK

Neotáčet se zády, dobrá, ale co s nimi?

S imigranty má velké zkušenosti Francie - napřed hořelo na předměstí Paříže, pak už i na předměstích 100-tisícových i menších měst.

Od 70.let měli imigranti právo se ve Francii usadit i se svými rodinami (do té doby byli na mizerné a špatně placené práce přijímáni také, ale museli se vracet). A protože se díky podstatným změnám v ekonomice začala zvyšovat nezaměstnanost, přestala být práce nejen pro Francouze, ale v první řadě pro imigranty a jejich potomky. Tito potomci se už nemají kam vrátit a přesto, že jejich vzdělání je v průměru vyšší než jejich rodičů, shánějí práci ještě obtížněji než rodilí Francouzi. A projevy nespokojenosti s mizernou současností a žádnou budoucností byly na světě.

Pokud budeme imigranty přijímat i my, nedopadneme jinak.

15 0
možnosti
JM

J14a91n 98M63i86h22u39l34k20a

19. 5. 2015 14:08

Nikdy se k nim neotáčet zády!!!! Takhle to myslel.

1 0
možnosti
PV

P55a74v47e32l 30V11é15b58r

19. 5. 2015 13:02

Autor si zjevně neuvědomuje jedno: Tito "uprchlíci" jsou povětšinou mladí mužové, ženy a děti mezi nimi nevidno. Jdou tedy spíše za snadným životem (pokud to nejsou přímo teroristé IS). Navíc pocházejí z oblasti, jejíž kultura je nekompatibilní s tou naší - a co horšího, mají výraznou tendenci nám vnucovat tu svoji kulturu.

My jim nic nedlužíme a pokud je toužíte srovnávat s našimi uprchlíky z II. světové války, pak si uvědomte, že my jsme tyto ekonomické turisty, na rozdíl od mocností  II. světové války, nezradili. Nic jim nedlužíme.

20 0
možnosti
Foto

K40a97r92e92l 60M19á36d47l75e

19. 5. 2015 13:11

Plus s jedou připomínkou. Neuvědomovat si může studentík nějakého humanitárního oboru, ale europoslanec by si už měl uvědomovat. Podle mne si uvědomuje, ale vědomě kolaboruje.

15 0
možnosti
SB

Už asi posté někdo zdůrazňuje pomoc, které se dostalo našim emigrantům v dobách komunismu.

Sám za sebe už posté odpovídám, že ti, kteří utekli, nyní žijí jinde a Česká republika není povinna za ně cítit nějakou vděčnost. Tu vděčnost ať cítí oni ve svých nových domovech.

My ostatní žijeme tady. A proč žijeme tady? Protože jsem nikam neodešli. A když jsme nikam neodešli, tak jsme od nikoho pomoc nedostali. A když jsme ji od nikoho nesdostali, tak ji také nikomu nedlužíme.

17 0
možnosti
AK

A ještě faktickou připomínku - ani nám ani EU přece nebyla do péče svěřena celá zeměkoule.

13 0
možnosti
AK

USA za podpory EU (nebo i bez ní) přece činí vše pro to, aby svět zbavila bídy, diktátorů a teroristů.

Tak jak to, že lidé v celém širokém pásu zemí mezi 20. a 40. rovnoběžkou už ve svých vlastních zemích nemohou žít a s nasazením životů a posledních peněz utíkají do Evropy?

Já si pořád myslím, že se tam někde musela stát chyba.

Kdybychom ji dokázali najít a odstranit, možná bychom nemuseli vést tolik diskuzí na téma kdo to bude platit a co s nimi budeme dělat.

Prostě by si doma žili spokojeně dál...

3 0
možnosti
AK

Příslušníci elit EU (i někteří autoři blogů) nás vyzývají k větší velkorysosti v přijímání sociálně potřebných.

To není nic nového, elity rády požadují oběti od druhých (u nás se tomu říkalo utahování opasků). Samy ovšem neobětují nic.

Je jasné, že desetitisíce imigrantů představují nečekanou a vysokou zátěž pro veřejný sektor, který je už dnes podvyživený a pořád slýcháme na co nejsou peníze.

Pokud nemáme dost peněz pro vlastní chudé, jak máme opěvovat výzvy, abychom jim část peněz ubrali a věnovali ji jiným chudým?

Hodlají snad elity zvýšit výběr prostředků pro veřejný sektor? Zrušení daňových rájů, progresivní zdanění vysokých příjmů, majetkové daně atd. atd. možností je mnoho.

Ale nic takového neslyším. Takže zase bude třeba podojit ty nejchudší?

Ať už zvýšením - zejména základní - sazby DPH, nebo zhoršením dostupnosti lékařské péče, omezením valorizace důchodů atd...

Obávám se, že nic jiného se nestane.

Humanita, lidská práva, náboženství - to ať posoudí jiní.

Mně to prostě jen nevychází na peníze...

5 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.