Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná si mladí lidé neumí představit co to je nemít svobodu se svobodně vyjádřit a svobodně žít.

Ale určitě si už umí představit jak to vypadá když vyjádří svobodně svůj názor a politikům je to srdečně jedno - nezmění se nic.

A vzhledem k tomu, že svoboda má i sociální dimenzi a nezaměstnanost mezi mladými lidmi je dvojnásobná vzhledem k průměru, umí si snadno představit jak málo lze svobodně žít, když není za co.

0 0
možnosti

Upoutal mne už samotný název článku "Svoboda není samozřejnost". Všude kolem článku: "Líbí se?", "Zvyšte karmu", "Přidej k oblíbeným". To je ta svoboda, za kterou se cinkalo klíči, když nelze napsat: "Nelíbí se", "Snižte karmu"? Už v první větě blogera hrubka jako hrom. Pokud se někdo hrabe do komentářů o svobodě se snahou polemizovat s tématem o svobodě pomocí gramatiky v jazyce českém hodnocené jako nedostatečné, pak už by musel chytit čtenáře skutečnou originalitou komentáře. Místo toho všední klišé, opírající se o módní trendy a rádoby pravdy, takže si pokládám otázku, co to ta svoboda vlastně je, a do jaké míry byl autor zatížen oněmi 40 lety, které uplynuly v r. 1990, anebo těmi dalšími 25 lety, kdy se svoboda a anarchie mohla rozvíjet "z plna hrdla". Zažil jsem "svobodu" před r. 1990, zažívám "svobodu" po r. 1990. Hodnocení nemohu podat jednoduše a jednoznačně. Nemohu se absolutně ztotožnit ani s prostorem pro svobodu, kterou mi nabízí blog.idnes, ani s tím, jak mi vlastní svobodu podává autor článku, pro něhož mám jedinou známku - nedostatečný.

0 0
možnosti

P53e65t11r 71S94k16á59c26e61l

15. 11. 2015 20:30

< Proto je důležité si stále historii připomínat a jsem poněkud znepokojen, že se na okolnosti a význam 17. listopadu pomalu zapomíná, a to především mezi mladými lidmi, kteří minulý režim nezažili.>

Svoboda není samozřejmost, měli bychom o ni bojovat stále.

Ano autore, historii je třeba si připomínat. Zvláště průběh po roce 1993, kdy začaly krachovat světově proslulé firmy - ČKD, Tatra, Poldi, Zetor, Adast a další, víte? Komu tohle prospělo? Jasně, naši tzv. "spojenci" v tomto směru jen tleskali, aby ještě v roce 2004 srovnali se zemí moderní cukrovar v Hrochově Týnci a jinde další. Připomínejte tyto skutečnosti, zaveďte je do dějepisů ve školách!

Instalováním čipů do rukou a na čelo nás zbaví svobody úplně, o tom by jste měl napsat článek. Prostudujte Zjevení sv.Jana v Novém zákoně a další materiály (údajně v roce 2001 EU přijala Směrnici o nastřelování čipů do lidí) a pište, informujte. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 0
možnosti
Foto

pro takové, jako jste, Vy, je zdejší režim opravdu úspěšný. Je však otázka, jak dlouho to tady chcete vést od deseti k pěti Rv

1 0
možnosti
Foto

Tuším, že jste spíše znepokojen možností, že kdyby EU přestala existovat, zanikl by také Evropský parlament, jehož jste členem. To by ovšem bylo nemilé, zejména z finančních důvodů.

Hájit EU zrovna obavami o svobodu je poněkud zvláštní, je-li to právě EU, která svobodu vesele omezuje všude tam, kde se dá. K jejímu dalšímu omezení nepochybně využije i páteční atentát v Paříži.

Při tom EU ani absolutně není schopná ochránit své občany, dokonce k tomu ani nemá vůli. Místo toho na jejich úkor naprosto bezhlavě vítá davy anonymních vetřelců.

Vždycky jsem byla pro EU. V pátek 13.11. mě to definitivně přešlo.

7 0
možnosti

Pravdou je, že po 17.listopadu 1989 jsme se stali svobodnějšími. Ovšem je smutné, že s postupem času menšina, která požaduje větší zodpovědnost za své činy, ale i chyby se stala opět méně svobodnou skupinou. Intelekt této menšiny je většinou, pomocí falešných altruistických lídrů označován extrémismem. Pravdou ovšem je, že intelekt se opět záměrně halí. Loupeže většiny jsou zakomponovány a novelizovány postsocialistickými zákony. Jen hlupáci či pokrytci chápou tuto svobodu, kterou živí lidská závist a vlastní selhání.

0 0
možnosti
Foto

Je zajímavé přečíst si názor daňového farmáře o svobodě.  Tedy o věci, která je neslučitelná s výkonem jeho povolání.

4 0
možnosti
  • Počet článků 82
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Jsem poslancem Evropského parlamentu, v minulosti jsem působil v rámci Zastupitelstva hlavního města Prahy a zastupitelstva třetí městské části. Vystudoval jsem Provozně ekonomickou fakultu ČZÚ a Fakultu sociálních věd UK. Zastupoval jsem organizaci OSCE na misích v Bosně a Hercegovině a v Kosovu, na ministerstvu zahraničí zaštiťoval komunikaci s komisí OSN pro lidská práva a na ministerstvu zemědělství vyjednával o liberalizaci obchodu v rámci EU a CEFTA. Soukromě jsem podnikal v oblasti cestovního ruchu.