Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pravda autore, nejlepší bude když začnete u sebe. Když se počet europoslanců sníží o 3/4, potom se podstatně sníží potřeba vařit vám tam v tom vašem rokovacím edenu snídaně, obědy a večeře a celková potřeba nakupovat vám k tomu suroviny, které je potřeba čistit, umývat, zbavovat obalů a ty potom vyhazovat někam do odpadu, se také sníží. O 3/4 se dále sníží počet těch europolanců, kteří budou používat toaletní papír, splachovat WC, používat papírové kapesníky a vytvářet tak další odpad. Na závěr stačí pouze zopakovat - pokud se o 3/4 počet europoslanců sníží, sníží se množství jimi zcela zbytečně vyprodukovaných odpadů. 8-o EU Rv !!

0 0
možnosti
Foto

Já produkuji, na jednu osobu, tak třičtvrtě kila směšného odpadu za dva týdny a za odvoz té nejmenší popelnice v tomto intervalu platím stejně jako ten, kdo ji "narve" k prasknutí. Ostatní odpad třídím podle možností mi daných - kontejnery na sklo, plasty, kovy, tetrapacky a vlastní kompost.

Ona ta největší chyba u nás nastala s platbou odpadu "na hlavu", která byla zavedena vlastně jako další daň. Následně byla obcím vrácena možnost platby za velikost popelnice, ale ne neomezeně (pro mě např. není možný interval delší než ty dva týdny) a většina obcí se toho systému zuby nehty drží. Proč by občané takových obcí potom měli třídit, když se jim za jedny peníze vejde vše do popelnice na směšný odpad?

Čili primární problém není ve výrobě, ale jako skoro vždy v lidech.

No a ke skládkování. Když kdykoliv se má někde postavit spalovna tak místní (trochu pochopitelně) a různí ekologové jsou velmi hlasitě proti takže trochu začarovaný kruh a někdy i díky těm samým lidem co chtějí méně odpadů, ale jsou i proti spalování i toho minima, kterého můžeme dosáhnout.

Pozn. nejsem příznivcem, spíš naopak, ekologických organizací a podobných lidí.

0 0
možnosti
OP

Nečte se dobře nařizovací text co kdo musí. Odpady jsou produktem zhýralé společnosti, která chce nejen všechno, ale dokonce v dokonalých obalech. Takže společnost by měla přejít od zhýralosti k pragmatismu a odpovědnosti a k tomu by měla být vychovávána stejně, jak byla vychovávána ke zhýralosti. Ti, co produkují odpady v podobě nevyužitelných obalů by měli být finančně sankcionováni. Ostatní odpady jsou téměř vždy kompletně recyklovatelné a je potřeba pouze rozšířit škálu jejich sběru tak, aby se třídění mohl účastnit opravdu každý

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS